- 250 gr. balkabağı
- 1/2 kutu krema
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı çekilmiş ceviz
- 2 çorba kaşığı tereyağı
Kabağı, bir çay bardağı su ile kısık ateşte haşlayınız. Haşlanan kabakları rondoda eziniz. Tencerede tereyağını eriterek unu kavurunuz. Ezilmiş kabakları ve 1lt. soğuk suyu ilâve ederek, çorbayı 10-15 dakika pişiriniz. Kıvamını kontrol ediniz. Bu aşamada tuzunu ilâve ediniz. Ocağınızın altını kapatmadan 1-2 dakika önce kremayı ilâve ediniz. Blendır ile 2-3 dakika karıştırınız. Servis aşamasında, Kısık ateşte karamelleştirilmiş tereyağına cevizi ilâve ediniz. Sunum yapacağınız, kâsedeki çorbanızın üzerine dökerek, servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder