21 Mart 2010 Pazar

BAL KABAĞI ÇORBASI

Malzemeler:

  • 250 gr. balkabağı
  • 1/2 kutu krema
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Sos malzemesi:
  • 2 çorba kaşığı çekilmiş ceviz
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı:

Kabağı, bir çay bardağı su ile kısık ateşte haşlayınız. Haşlanan kabakları rondoda eziniz. Tencerede tereyağını eriterek unu kavurunuz. Ezilmiş kabakları ve 1lt. soğuk suyu ilâve ederek, çorbayı 10-15 dakika pişiriniz. Kıvamını kontrol ediniz. Bu aşamada tuzunu ilâve ediniz. Ocağınızın altını kapatmadan 1-2 dakika önce kremayı ilâve ediniz. Blendır ile 2-3 dakika karıştırınız. Servis aşamasında, Kısık ateşte karamelleştirilmiş tereyağına cevizi ilâve ediniz. Sunum yapacağınız, kâsedeki çorbanızın üzerine dökerek, servis ediniz.

Hiç yorum yok: