14 Mart 2010 Pazar

LORLU KURABİYE

Malzemeler:

  • 1 su bardağı zeytinyağı (1 su bardağı erimiş tereyağı)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya
  • 250 gr. taze lor peyniri
  • 2 su bardağı un
Yapılışı:

Porselen bir kâsede, zeytinyağı, şeker, yumurtayı karıştırınız. Lor peyniri, un, vanilyayı, karbonatı ilâve ediniz. Yoğurarak bütünlediğiniz hamuru 5-10 dakika dinlendiriniz. Hamuru ikiye bölerek rulo haline getiriniz. Küçük parçalara ayırdığınız hamur topaklarını, ceviz boyutunda yuvarlayarak, tereyağı ile hafifçe yağladığınız. tepsiye diziniz. Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında beyaza yakın pembelikte pişiriniz. Servis tabağına aldığınız kurabiyelere pudra şekeri eleyerek sunum yapınız.

Hiç yorum yok: