21 Mart 2010 Pazar

ÇİKOLATA SOSLU KREMALI İRMİK TATLISI

Malzemeler:

  • 1 lt. organik süt (marketlerde bulabilirsiniz)
  • 8 yemek kaşığı irmik
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 kutu krema
Çikolata sos malzemeleri:

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kakao (kaliteli kakao, açık kahverengi rengindedir ve kokusu çok özeldir)
  • 9 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1/2 paket bitter çikolata
  • 1/2 kutu krema
Üst kat malzemesi:

Hindistan cevizi
Antep fıstığı

İrmikli tatlının yapılışı:

Dibi kalın, çelik tencereye süt,irmik ve şekeri ilâve ederek, çırpma teli ile iyice karıştırınız. Ocağın orta gözünde, kaynamaya çıkıncaya kadar tahta spatulayla karıştırınız ve ocağın altını kısınız. 4-5 dakika göz göz oluncaya kadar pişiriniz. Tatlı soğuğa yakın ılıklaşınca, krema ilâve ediniz ve mikserle 3-4 dakika çırpınız. Tatlıyı büyük boy kare borcama eşit bir şekilde boşaltınız.

Çikolatalı sos malzemesinin yapılışı:

Süt, un, kakao, şeker ve yumurta sarısı ve çikolatayı ilâve ederek çırpma teli ile iyice çırpınız. Ocağı irmikli tatlı konumunda tutarak, tahta spatulayla sürekli karıştırarak, Göz göz oluncaya kadar pişiriniz. Ocağın altını kısınız ve 4-5 dakika pişiriniz. Soğuğa yakın ılık hale gelince, kremayı ilâve ediniz ve mikserle 3-4 dakika çırpınız.

Hazırlanışı:

Çikolata sosunuzu, irmikli tatlınızın üzerine eşit miktarda yayınız. Tatlınızın üzerine hindistan cevizi veya antep fıstığı serpiniz. Soğuyunca karelere bölerek sunum yapınız.




Hiç yorum yok: