6 Mart 2010 Cumartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ KREMALI BİSKÜVİ

Malzemeler:

Hamur:

  • Marmelâtlı bisküvi hamuru (Önceki kayıtlardan bkz)

Krema malzemesi:

  • 150 gr. hindistan cevizi
  • 150 gr. pudra şekeri
  • 1 çorba kaşığı un
  • 3-4 adet yumurta beyazı
Hazırlanışı:

Marmelâtlı bisküvi hamuru hazırlanış aşamalarını uygulayınız. marmelatlı bisküvideki şekilleri hazırlayınız. Kremayı hazırlamak için, yumurta beyazlarına bir fiske tuz atarak, mikserle kar haline gelinceye kadar çırpınız. Bu aşamada, pudra şekeri, un ve hindistan cevizini ilâve ederek, malzemeler karışıncaya kadar 3-4 dakika çırpınız. Karışımı sıkma torbasına alarak, alt taban hamuruna tabaka oluşturacak şekilde sıkınız. Üzerine delikli üst kat hamurunu, zedelemeden yerleştiriniz. Delikli kısmı tepe noktasına kadar doldurunuz. (marmelâtlı bisküvideki gibi) Önceden ısıtılmış, orta hararetli 160-170 dereceli önceden 5-10 dak. ısıtmış olduğunuz fırında, kontrollü bir şekilde pişiriniz.

Hiç yorum yok: