28 Temmuz 2010 Çarşamba

VANİLYALI DONDURMA

Mâlzemeler:

  • 1 litre organik süt (marketlerde bulabilirsiniz)
  • 250 gr. toz şeker ( 1 su bardağı+1 Türk kahvesi fincanı)
  • 2 adet yumurta sarısı (organik çiftlik yumurtası) orjinali 5 yumurta sarısı
  • 1 kutu sıvı krema
  • 1 paket vanilya ( aktarlarda doğal olanı mevcut)
  • 1 çorba kaşığı un
Yapılışı:

Dibi kalın çelik bir tencereye, yumurta sarılarını şekerle birlikte ilâve ediniz ve tahta spatula yardımı ile 1-2 dakika çırpınız. Unu ekleyiniz ve mâlzemeye yediriniz. Bu aşamada sütü yavaş yavaş ilâve ediniz ve mâlzemelerin bütünleşmesini sağlayınız. Ocağınızın orta büyüklükteki gözünde, kaynama noktasına gelince ocağın altını kısınız ve sadece bir taşım kaynatınız ve ocağın altını kapatınız. Fazla kaynatırsanız süt kesilir. Hafif ılıklaşıncaya kadar savurarak soğutunuz. Vanilya ve kremayı ilâve ediniz ve mikserle çırpınız. Diğer dondurma hazırlıklarındaki, aşamaları uygulayınız.

Hiç yorum yok: