20 Temmuz 2010 Salı

ÇİKOLATALI DONDURMA

Mâlzemeler:

  • 1 litre süt
  • 250 gr. şeker
  • 2 adet yumurta sarısı (orjinalinde 5 adet yumurta sarısı kullanılıyor)
  • 100 gr. sütlü çikolata
  • 100 gr bitter çikolata
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 kutu sıvı krema
  • 1 paket vanilya
Yapılışı:

Orta boy, dibi kalın çelik tencerede, yumurta sarılarını, şeker ve unu ilâve ederek, tahta kaşıkla çırpınız. Sütü yavaş yavaş ilâve ederek, mâlzemelerin bütünleşmesini sağlayınız. Ocağınızın orta büyüklükteki gözünde sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişiriniz. Yani kaynama noktasına gelince sadece 1-2 dakika pişiriniz. (fazla kaynatırsanız süt kesilir) Ara ara tahta kaşıkla savurarak karıştırınız. Hafif ılınınca, krema ve vanilyayı ilâve ediniz ve bu aşamada mikserle 2-3 dakika çırpınız. Rendelediğiniz sütlü çikolatayı ilâve ediniz. Çikolata eriyinceye kadar karıştırınız. En son çok küçük parçacıklara ayırdığınız bitter çikolatayı ilâve ediniz. Kaymaklı dondurmadaki dolaba kaldırma, dondurma ve saklama koşullarını uygulayınız.

Hiç yorum yok: