- 1 su bardağı + 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı fındık veya ceviz (rondoda çekilmiş)
- 1 büyük çay bardağı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1,5 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Bir fiske tuz
- Aldığı kadar un
Yapılışı:
Porselen bir kâseye, yağ, şeker, tuz, tarçın, fındık ve yavaş yavaş un ilâvesi ile kurabiye hamurunu yoğurunuz. Hamur elinizden ayrılacak konuma geldiğinde, kıvamı yakalamış olursunuz. Hamurun üstünü örterek, 15-20 dakika dinlendiriniz. Hamurdan küçük küçük toplar oluşturunuz. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak diziniz. 200 dereceli, 5 dakika ön ısıtmalı fırında, 15 dakika pişiriniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder