28 Temmuz 2010 Çarşamba

YUMURTASIZ KURABİYE

Mâlzemeler:

  • 1 su bardağı + 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı fındık veya ceviz (rondoda çekilmiş)
  • 1 büyük çay bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1,5 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Bir fiske tuz
  • Aldığı kadar un

Yapılışı:

Porselen bir kâseye, yağ, şeker, tuz, tarçın, fındık ve yavaş yavaş un ilâvesi ile kurabiye hamurunu yoğurunuz. Hamur elinizden ayrılacak konuma geldiğinde, kıvamı yakalamış olursunuz. Hamurun üstünü örterek, 15-20 dakika dinlendiriniz. Hamurdan küçük küçük toplar oluşturunuz. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak diziniz. 200 dereceli, 5 dakika ön ısıtmalı fırında, 15 dakika pişiriniz.

Hiç yorum yok: