5 Temmuz 2010 Pazartesi

PASTIRMA ÇEMENİ

Malzemeler:

  • 100 gr. Çemen (baharatçılarda bulabilirsiniz)
  • 100 gr. kırmızı toz biber
  • 100 gr. sarımsak
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu (baharatçılardan bulabilirsiniz)
  • Su (sızma zeytinyağı)

Hazırlanışı:


Sarımsakları, tuz ile havanda eziniz. İçine çemen, kırmızı toz biber ve bir miktar su ilâve ediniz. Koyu kıvamda hazırlayınız. (etlerin üzerine sürüldüğünde, kıvamı biraz suluca hazırlanır)

Not: Eşit miktarlarda kullanılan mâlzemeleri, siz katlayarak çoğaltabilirsiniz.

Not: Su yerine sızma zeytinyağı ile bulamaç şeklinde hazırlayabilirsiniz. Kavanozlara tanzim edip, buzdolabında uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Sos olarak, kahvaltıda ve arzu ettiğiniz yemeklerde ve özellikle etli dolmalarda kullanmanızı öneririm.

Not: Baharatçım, bazı çemenlerin hafif acımsı tadının yok olması için, suda bekletilip, süzülmesini önermişti.

Not: Pastırmanın, etinin nasıl hazırlandığını merak edenler olursa, istekleri halinde tarifi siteye dâhil ederim.


Hiç yorum yok: