- 100 gr. Çemen (baharatçılarda bulabilirsiniz)
- 100 gr. kırmızı toz biber
- 100 gr. sarımsak
- 1 çay kaşığı deniz tuzu (baharatçılardan bulabilirsiniz)
- Su (sızma zeytinyağı)
Hazırlanışı:
Sarımsakları, tuz ile havanda eziniz. İçine çemen, kırmızı toz biber ve bir miktar su ilâve ediniz. Koyu kıvamda hazırlayınız. (etlerin üzerine sürüldüğünde, kıvamı biraz suluca hazırlanır)
Not: Eşit miktarlarda kullanılan mâlzemeleri, siz katlayarak çoğaltabilirsiniz.
Not: Su yerine sızma zeytinyağı ile bulamaç şeklinde hazırlayabilirsiniz. Kavanozlara tanzim edip, buzdolabında uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Sos olarak, kahvaltıda ve arzu ettiğiniz yemeklerde ve özellikle etli dolmalarda kullanmanızı öneririm.
Not: Baharatçım, bazı çemenlerin hafif acımsı tadının yok olması için, suda bekletilip, süzülmesini önermişti.
Not: Pastırmanın, etinin nasıl hazırlandığını merak edenler olursa, istekleri halinde tarifi siteye dâhil ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder