- 1/2 paket makarna (B ile başlayan marka çok güzel oluyor)
- 1 kutu sıvı krema
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı gravyer peynir
- 1 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı maydanoz
- 1 çay kaşığı deniz tuzu
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 litre suyu kaynatınız ve 2 tatlı kaşığı tuz ilâvesi ile makarnayı 12 dakika haşlayınız ve süzünüz. (soğuk su gezdirmeyiniz)
Alfredo sosun hazırlanışı:
Çelik tencerede tereyağını eritiniz ve 1 diş ezilmiş sarımsağı, gravyer peyniri ilâve ederek, 1-2 dakika çeviriniz. Kremayı ilâve ediniz ve 1-2 dakika daha çeviriniz. Maydanoz, 1 çay kaşığı tuz ve karabiberi ilâve ederek 1-2 dakika daha çeviriniz. Makarnaları ilâve ederek 1-2 dakika daha çevirerek malzemelerin bütünleşmesiniz sağlayınız. Izgara et veya tavukla sunum yapınız.
Not: Siz 1 paket makarnadan hazırlamak isterseniz. Sos mâlzemelerini 2'ye katlayınız. Sos, sunum aşamasında biraz sıvı kıvamda tabakta görünmeli.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder