24 Temmuz 2010 Cumartesi

VİŞNELİ DONDURMA

Mâlzemeler:

  • 1/2 kg. vişne
  • 1/2 kg. şeker
  • 1 adet limon
  • 1,5 su bardağı su
Yapılışı:

Vişneleri 4-5 su yıkayınız. Saplarını koparınız ve büyük boy porselen veya emaye kaba aktarınız. Üzerlerine limon suyunu ilâve ediniz. Vişne marmelâtın da olduğu gibi, elinizle iyice eziniz. Tel süzgeçten porselen veya emaye bir kaba aktarınız. Sadece berrak vişne suyunu kullanacağımızı düşünerek, dibine çöken tortu ve kalıntıları ikinci bir süzme işleminde, aktarmamaya özen gösteriniz.
Çelik tencereye, şekeri ve suyu ilâve ediniz. 5-10 dakika kaynatınız. Soğuk şurubu, vişe suyuna ilâve ediniz. Kaymaklı dondurma yapımındaki derin dondurucuya kaldırma aşamalarını uygulayınız.

Not: Meyvelerin, orjinal tat ve kokusunun bozulmaması için kaynatılmamalıdır.

Hiç yorum yok: