29 Temmuz 2010 Perşembe

SANDVİÇ

Mâlzemeler:

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 5 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket ınstant kuru maya
  • 1,5 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

Emaye bir saklama kabının içine, 1 su bardağı soğuğa yakın ılık su ve mayayı ilâve ediniz ve tahta bir kaşıkla karıştırarak eziniz. Pudra şekeri ve (koyu yoğurt kıvamına gelecek şekilde) un ilâve ediniz. Emaye saklama kabınızın kapağını kapatarak, mutfağınızı ısı durumuna göre yarım veya 1 saat mayalayınız.

Diğer taraftan, kalan unun ortasını açarak, başka bir porselen kapta, tahta spatulayla krem haline getirdiğiniz tereyağını, 2 yumurtayı, tuzu, ve daha önce ön mayalama yaptığınız hamur ile birlikte, havuzun etrafındaki unları azar azar dahil ederek, yumuşak bir hamur yoğurunuz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, yuvarlak veya uzun sandviç şekli veriniz.

Yağlamış tepsiye kabaracaklarını düşünerek, iki parmak arayla diziniz. Ilık bir yerde, hacimleri iki misli kabarıncaya kadar, tepsi mayasının oluşmasını sağlayınız. Üzerine yumurta karışımını sürünüz. Yüksek ısılı 190- 200 dereceli fırında üzerleri altın sarısı oluncaya kadar pişiriniz.

Not: Üzerine sürmek için, porselen bir kâsede 1 bütün yumurtayı çatalla çırpınız. İçine 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı ve 1 çay kaşığı pudra şekeri (toz şeker) ilâve ediniz ve iyice çırpınız. Karışımı sandviçlerin üzerine sürünüz. Daha önceki hamur tariflerinde de bahsetmiştim.

Not: Fırına dayanıklı küçük bir kap içinde su koyarak, buharlaşma sağlamayı unutmayınız. Beni takip eden misafirlerim, bu konudaki yazılarımı hatırlayacaklardır. Yeni ziyaretçilerim için hatırlatmak istedim,

Not: Küçük boyutlarda hazırlayacağınız sandviçlerle, ailenize ve sevdiklerinize güzel sunumlar yapabilirsiniz. Üzerine (kepek ekmek tarifine bkz. su püskürtme işlemini uygulayınız) yumurta sürmeden hazırlayacağınız, sandviçleri tost ekmeği olarak hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok: