7 Ağustos 2010 Cumartesi

ÇERKEZ TAVUĞU

Mâlzemeler:

  • 1 kg. bütün tavuk
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 su bardağı ceviz
  • 3-4 dilim bayat ekmek içi
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (tatlı)
  • 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı deniz tuzu
Yapılışı:

Tütsülenmiş ve iyice yıkanmış, derisiyle birlikte bütün tavuğu çelik tencereye alınız. Üzerini geçecek kadar su, bir adet bütün soğan, bir adet kazınmış ve yıkanmış bütün havucu ilâve ederek, tavuğu pişiriniz. İnmesine 5-10 dakika kala 1 tatlı kaşığı tuzu ilâve ediniz.

Diğer taraftan rondoya cevizleri alarak öğütünüz. İçine 1 adet soğanı, ekmek içini, kırmızı toz biberi ve tuzu ilâve ederek çekiniz. Zaman zaman tavuk suyundan ilâve ederek karıştırınız. Kek kıvamında bir karışım elde edinceye kadar tavuk suyu ilâvesi ile cevizli sosu hazırlayınız.

Büyük bir kayık tabağın zeminine, cevizli salçanın yarısını yayınız. Araya tiftiklenmiş tavukları ve üzerine kalan sosu sıvayarak yayınız.

Kızdırılmış zeytinyağında, kırmızı toz biberi hafif çeviriniz. Üst katmana gezdirerek dökünüz. Kayık tabağın yan taraflarına yarım cevizlerden dizerek sunum yapınız.

Hiç yorum yok: