4 Ağustos 2010 Çarşamba

KREM KORNE

Mâlzemeler:

  • Milföy hamuru (sitede tarifini bulabilirsiniz)
  • 1 kutu krem şanti (2 paket, üzerindeki tarife göre hazırlayınız)
  • 50 gr. (2 çorba kaşığı) pudra şekeri (sitede tarife bkz)
  • 250 gr. çilek ve benzeri meyvelerden hazırlayabilirsiniz.
  • 50 gr. pudra şekeri ( kornelerin üzerlerine elemek için)
Yapılışı:

Milföy hamurlarını, ince uzun şeritler halinde kesiniz. Krem korne kalıplarına sarınız. Eğer kalıbınız yok ise, Yağlı kağıtdan iki kat halinde hazırlayacağınız, külâhlara da sarabilirsiniz. Önceden ısıtılmış, yüksek ıslı fırında 40 dakika pişiriniz.

Üzerindeki tarife göre hazırladığınız krem şantiye, pudra şekerini ilâve ederek 1-2 dakika aynı yönde mikserle çırpınız ve buzdolabında soğutunuz.

Fırından çıkartarak soğuttuğunuz, korne kalıplarına, krem şantileri doldurunuz. üzerlerine, istediğiniz şekilde hazırlayacağınız çilekleri diziniz ve son olarak, üzerlerine pudra şekeri eleyiniz ve şık bir sunum tabağı ile ikrâm ediniz.

Not: 1 yumurta sarısını, 1 çay kaşığı pudra şekeri ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağ ile çırparak kornelerin üzerlerine sürerek de fırınlayabilirsiniz.

Not: Tel kadayıflı muhallebi tarifim, dondurma tadında olduğu için, içine pişme aşamasında 2 çorba kaşığı kakao ilâve ederek, (1/2 tertip) hazırlayacağınız, kremadan kornelere doldurarak da farklı bir lezzet olarak hazırlayabilirsiniz. Kremanın yarısını beyaz, yarısını kakaolu olarak farklı bir sunum da yapabilirsiniz. Kremalı hazırlayacağınız (kakolu krema ile hazırlananların) kornelerin tepe noktasına, rondo da çekilmiş ceviz, ve beyaz krema ile hazırladıklarınıza yeşil toz fıstık serpebilirsiniz.

Hiç yorum yok: