16 Ağustos 2010 Pazartesi

KREMALI DOMATES ÇORBASI

Mâlzemeler:

  • 1 adet kerevizin sadece 1 dilimi (4/1)
  • 1 adet pırasanın sadece beyaz kısmı
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 küçük çay bardağı un
  • 2 su bardağı rendelenmiş domates
  • 8 su bardağı et suyu (su)
  • 1 kutu sıvı krema (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:

Dibi kalın tencerede tereyağını eritiniz ve ince kıyılmış sebzeleri ilâve ederek 3-4 dakika sote ediniz. Bu aşamada unu ilâve ederek un kokusu çıkıncaya kadar 2-3 dakika kavurunuz. Domates ezmesini dahil ederek, 3-4 dakika daha pişiriniz.

Sıcak et suyunu ilâve ediniz. 20- 25 dakika pişiriniz. Bu aşamada blendrla çorbanızdaki, sebzeler eriyinceye kadar 3-4 dakika karıştırınız. Son beş dakikasında tuzu ilâve ediniz. Et suyu kullanacaksanız kremayı servis aşamasında garnitür olarak kullanınız.

Çorbanızı su ile pişirmek isterseniz. Son beş dakika kala, krema ve tuzu birlikte çorbanıza ilâve ediniz ve kıtır ekmek ile sunum yapınız.

Hiç yorum yok: