20 Ağustos 2010 Cuma

ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI

Mâlzemeler:

  • 1,5 - 2 litre tavuk suyu
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 küçük bardak tel şehriye (arpa şehriye)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

Çelik tencerede kaynamakta olan tavuk suyuna (Tavuğun hazırlanışı ile ilgi, sitedeki kremalı tavuk çorbası tarifine bkz.) bütün olarak, soyduğunuz patatesi, kazınmış havucu, soğanı ve bir diş sarımsağı ilâve ediniz. Sebzeler yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika pişiriniz. Patates, soğan, havuç ve sarımsağı çıkarınız ve son 2-3 dakika kala tuz ve şehriyeyi ilâve ediniz. Sebzeleri arzu ederseniz garnitür olarak servis ediniz. Kızarmış ekmek, karabiber ve limon suyu ile sunum yapınız.

Not: Şehriyeyi ilâve ettikten sonra, lapalaşmaması için fazla pişirmeyiniz.


Hiç yorum yok: