28 Ağustos 2010 Cumartesi

SAHANDA PİRZOLA

Mâlzemeler:

  • 4-5 kalem pirzola
  • 6-7 adet arpacık soğan (1 adet orta boy soğan)
  • 2 adet domates
  • 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu (önceki tariflerde üzerinde hassasiyetle durduğum doğal tuz)

Yapılışı:

Porselen bir kâsede pirzolaları zeytinyağı ile iyice harmanlayınız. Büyük boy bir sahanı ocağınızın orta boy gözünde iyice ısıtınız. Pirzolaları tek tek dizerek, her iki tarafını 5'er dakika kızartınız.

Kızarttığınız pirzolaları porselen bir tabağa alarak, üzerini bir kapakla örtünüz. Sahana arpacık soğanları (yarım ay şeklinde doğranmış normal soğan) alarak, 3-4 dakika soteleyiniz.

Rendelenmiş domatesleri ilâve ederek, domateslerin suyu çekilinceye kadar pişiriniz.

Hazırlamış olduğunuz domates sosuna, pirzolaları diziniz. Üzerlerine geçecek kadar sıcak su ilâve ediniz. Etler kemikten dökülürcesine pişmiş oluncaya kadar, gerekirse sıcak su ilâvesi ile pişiriniz. Ocağı kapatmaya 5 dakika kala tuzunu ilâve ediniz.

Püre ve pilâv eşliğinde sunum yapınız.

Hiç yorum yok: