8 Ağustos 2010 Pazar

TAVUK KALÇA ŞİŞ IZGARA

Mâlzemeler:

  • 1/2 kg. tavuk kalça şiş kuşbaşı (kasabınıza hazırlatınız)
  • 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 büyük domates (mevsiminde)
  • 12 adet kıvırcık (mevsiminde) sivribiber
  • Tuz
  • Kekik
Yapılışı:

Emaye saklama kabına, tavukları ve zeytinyağını alarak harmanlayınız. Büyük boy teflon tavayı ocağın büyük boy gözünde 5-6 dakika kızdırınız.

Tavukları tavaya alarak, ( çatal, maşa, spatula vbz. bir araç kullanmadan, etlerin sularını kaybetmemesi için) en yüksek ısı ayarında, zaman zaman tavayı ileri geri hareketlerle sallayarak, altın sarısı renk alıncaya kadar pişiriniz.

Tavukların pişmesine yakın, tavukları tavanın bir kenarına biriktiriniz ve dörde bölünmüş domatesleri ve sivribiberleri közleyiniz. Kayık tabağa tavukları ve domatesleri alarak, pilâv (sitedeki tarife bkz) ve püre (sitedeki tarife bkz) eşliğinde sunum yapınız.

Not: Tuzu ve kekiği sunum aşamasında kullanınız.

Not: Tavukları tahta veya metal şişlere takarak, mangal, elektrikli ızgara, fırında, tost makinesinde domates ve biberlerle birlikte pişirebilirsiniz.

Hiç yorum yok: