9 Ocak 2010 Cumartesi

BALLI HELVA

Malzemeler:
  • 2 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
  • 4 çorba kaşığı tepeleme un
  • 2 çorba kaşığı bal
Yapılışı:

Kalın tabanlı, çelik sahanda tereyağını eritiniz. Unu yavaş yavaş ilâve ediniz. Tahta kaşıkla karıştırarak, unun rengi sararıncaya ve kıvamı hafif akışkan duruma gelinceye kadar, kahve ocağının kısık ayarında 10-12 dakika kavurunuz. Helvanız soğuğa yakın ılık hale gelince balını ilâve ederek karıştırınız. Küçük pasta tabağına alacağınız helvayı kaşığın arka tarafı ile düzleştiriniz. Küçük karelere bölerek ikrâm ediniz.

Not: Helva, acıbadem ezmesi tadında ve dokusunda bir tatlı oluyor.
Not: Siz ölçüleri katlayarak daha fazla yapabilirsiniz.


Hiç yorum yok: