- 2 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
- 4 çorba kaşığı tepeleme un
- 2 çorba kaşığı bal
Kalın tabanlı, çelik sahanda tereyağını eritiniz. Unu yavaş yavaş ilâve ediniz. Tahta kaşıkla karıştırarak, unun rengi sararıncaya ve kıvamı hafif akışkan duruma gelinceye kadar, kahve ocağının kısık ayarında 10-12 dakika kavurunuz. Helvanız soğuğa yakın ılık hale gelince balını ilâve ederek karıştırınız. Küçük pasta tabağına alacağınız helvayı kaşığın arka tarafı ile düzleştiriniz. Küçük karelere bölerek ikrâm ediniz.
Not: Helva, acıbadem ezmesi tadında ve dokusunda bir tatlı oluyor.
Not: Siz ölçüleri katlayarak daha fazla yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder