25 Ocak 2010 Pazartesi

ISPANAK PÜRESİ

Malzemeler:

  • 1 demet küçük yapraklı ıspanak
  • 1 çay kaşığı karbonat (haşlama aşamasında kullanılacak)
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1/2 havuç (orta boy)
  • 2 çorba kaşığı riviera zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1oo gr. kaşar rendesi (taze kaşar)
  • 1/2 litre süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pudra şekeri
  • 1 çorba kaşığı un
Yapılışı:

Kıymalı ıspanak yemeği tarifindeki, yıkama aşamasını uygulayınız. 6-7 bardak su ve karbonat ilâvesiyle, 5-10 dakika haşlayınız. Ispanakları, delikli kepçe yardımı ile çıkararak, süzgece aktarınız. Avucunuzda, fazla suyunu sıkarak çıkarınız. Blendırdan geçiriniz. Ocağınızın, kahve pişirme gözünde, çelik tencereye zeytinyağını ilâve ederek ısıtınız. Çok ince kıyılmış soğanı ilâve ederek yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Ocağın altını kısınız ve tencerenin kapağını kapatarak, kontrollü bir şekilde 6-7 dakika pişiriniz. Havucu tırtıklı bıçakla kazıyarak rendeleyiniz ve sotelenmiş soğana ilâve ederek, 1-2 dakika çeviriniz. Bu aşamada unu ilâve ederek, 1-2 dakika çeviriniz ve ıspanağı ilâve ederek, 2-3 dakika pişiriniz. Sütü, tereyağını, pudra şekerini, tuzu, karabiberi, kaşarı ilâve ederek 5-6 dakika (Püre kıvamına gelinceye kadar) pişirerek et yemeklerinin yanında patates püresi gibi, servis ediniz.

Hiç yorum yok: