13 Ocak 2010 Çarşamba

MISIR DOLMASI

Malzemeler:

  • 1 adet küçük lahana
  • 2 Su bardağı kavrulmamış mısır unu
  • 2 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
  • 1 su bardağı organik süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:

Zeytinyağlı lahana dolması yapımındaki lahana hazırlama aşamalarını uygulayarak, lahanayı haşlayınız. Yaprakların arasındaki sert damar kısımlarını, küçük küçük keserek tencerenin altına yayınız. İç harcı için, tereyağını eriterek sütü ve tuzu ilâve ediniz. Hafif kaynamaya çıkarken, azar azar mısır ununu ilâve ediniz. Tahta kaşıkla karıştırarak 5-6 dakika pişiriniz (kısık ateşte). Pişen iç malzemenin tencereden ayrılarak, bir araya toplandığını görünce, kıvamını ayarlamış olacaksınız. Yapraklara 1-2 tatlı kaşığı mısır unlu harçtan sararak dolmalarınızı hazırlayınız. Üzerini gececek kadar su ve 1-2 fiske tuz ilâve ediniz. Porselen bir tabak kapatarak, suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişiriniz. (Tencerenin altında hafif su kalmış hali güzel oluyor. Biraz daha kuru olanını da tercih edenler olabiliyor). Sıcak olarak servis ediniz.

Not:
Mısır dolmasını, asma yaprağı, pazı ve karalahanadan da hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok: