4 Ocak 2010 Pazartesi

SAHANDA SOĞANLI YUMURTA

Malzemeler:

  • 4 adet yumurta
  • 4 orta boy kuru soğan
  • 2 orta boy domates
  • 3-4 adet tatlı sivribiber
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:

Sahanda tereyağını ve zeytinyağını eritiniz. Piyazlık doğranmış soğanları ilâve ederek, hafif karamelleşinceye kadar, kapağı kapalı olarak pişiriniz. Halkalar halinde kesmiş olduğunuz sivribiberleri ilâve ederek, 2-3 dakika pişiriniz. Domateslerin kabuklarını soyarak, küp küp kesiniz ve sosa ilâve ederek domateslerin suyu çekilinceye kadar pişiriniz. Bu aşamada sosun üzerini geçecek kadar sıcak su koyarak, suyunu çekinceye kadar pişiriniz. Tuz ve karabiberi ilâve ederek karıştırınız. Yumurtaların kırılacağı yerlere tahta spatulayla göz göz yerler açarak yumurtaları teker teker kırınız. Sahanın kapağını kapatarak, ocağın altını kısınız (ocağın kahve pişirme gözü). Sarıların üstü hafif beyazlayıncaya kadar pişiriniz.

Not: Piyazlık kesilmiş soğanlar, diş diş kesilmiş soğanlardan daha çabuk pişer, yemeklerinizde de tavsiye ederim. Günümüzde yapılan en büyük hata, kıymalı ve sebzeli sosların pişirilmesinde, su (sıcak) ilâvesi yapılıp pişirilmeden sebze vb. malzemelerin hemen ilâve edilmesi.

Hiç yorum yok: