24 Ocak 2010 Pazar

SAHANDA ISPANAKLI GÖZ YUMURTA

Malzemeler:

  • 1 küçük demet ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba tereyağı
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 1 çay kaşığı tatlı (acı) kırmızı toz biber
  • 1,5 çay kaşığı deniz tuzu

Yapılışı:

Kıymalı ıspanak yemeğindeki, temizleme ve haşlama aşamalarını uygulayınız. Sahanda, tereyağını, zeytinyağını ısıtınız. Yarım ay şeklinde kesilmiş soğanları ilâve ediniz. Soğanların, diriliğini kaybedinceye kadar ( kahve pişirme gözünü kısarak, sahanın kapağı kapalı bir şekilde) kontrollü pişiriniz. Kısa süreli haşlanmış ıspanağı, ince ince kıyarak, soğanlı karışıma ilâve ediniz. Malzemeleri bütünleştirmek için, tahta spatulayla karıştırınız. Ispanağın bünyesindeki fazla suyu çekmesi için 5-10 dakika kapağı kapalı olarak pişiriniz. Pişmiş olan ıspanaklı harca, baharat ve tuzunu ilâve ederek 1-2 dakika çeviriniz. Yumurtaları kırmak için yuvalar oluşturunuz. Yumurtaları özenli bir şekilde, yuvalara kırınız. Kapağı kapalı olarak, yumurta akları pişmiş ve yumurta sarılarının üzeri hafif beyazlaşmış duruma gelinceye kadar pişiriniz. Servis aşamasında, arzunuza göre, üzerine çok az tuz ve kırmızı toz biber serperek, servis ediniz.

Hiç yorum yok: