14 Ocak 2010 Perşembe

ETLİ NOHUT

Malzemeler:

  • 1.5 su bardağı nohut
  • 250 gr. dana kuşbaşı (kıyma)
  • 3 orta boy kuru soğan
  • 3 orta boy domates (1 çorba kaşığı salça)
  • 1 kahve fincanı riviera zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz (sofrada öğütme tuzu diye geçen, aktarlarda satılan özel yemek tuzu)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı pul biber
Not: Baklagillerin, gaz yapmaması ve yumuşak olması için, emaye saklama kabında, kapağı kapalı (hava çıkışı önlenerek) olarak, 1 çorba kaşığı tuz ve soğuğa yakın ılık su ile bir gece önceden ıslatınız.

Not: Baklagilleri süzdükten sonra, aynı şekilde, soğuğa yakın ılık suda haşlayınız. Pişirme aşamasına kadar, haşlama tenceresinde sıcak olarak muhafaza ediniz.

Not: Yemeklerinizde sotelik et kullanırsanız daha çabuk piştiğini göreceksiniz.


Yapılışı: Etli pırasadaki etin ve sosunun pişirme aşamalarını uygulayınız. Daha sonra sıcak muhafaza ettiğiniz nohutları delikli kepçe ile sosa ilâve ediniz. 3-4 dakika sosla karıştırarak pişiriniz. Üzerini geçecek kadar kaynar su ilâve ederek 40-45 dakika pişiriniz. Ocağın altını kapatmaya 5 dakika kala tuz ve baharatları ilâve ediniz.

Hiç yorum yok: