- 1.5 su bardağı nohut
- 250 gr. dana kuşbaşı (kıyma)
- 3 orta boy kuru soğan
- 3 orta boy domates (1 çorba kaşığı salça)
- 1 kahve fincanı riviera zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz (sofrada öğütme tuzu diye geçen, aktarlarda satılan özel yemek tuzu)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı pul biber
Not: Baklagilleri süzdükten sonra, aynı şekilde, soğuğa yakın ılık suda haşlayınız. Pişirme aşamasına kadar, haşlama tenceresinde sıcak olarak muhafaza ediniz.
Not: Yemeklerinizde sotelik et kullanırsanız daha çabuk piştiğini göreceksiniz.
Yapılışı: Etli pırasadaki etin ve sosunun pişirme aşamalarını uygulayınız. Daha sonra sıcak muhafaza ettiğiniz nohutları delikli kepçe ile sosa ilâve ediniz. 3-4 dakika sosla karıştırarak pişiriniz. Üzerini geçecek kadar kaynar su ilâve ederek 40-45 dakika pişiriniz. Ocağın altını kapatmaya 5 dakika kala tuz ve baharatları ilâve ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder