14 Ocak 2010 Perşembe

ETLİ PIRASA

Malzemeler:

  • 1 kg. pırasa
  • 1 adet havuç
  • 2 orta boy patates (1 adet kereviz)
  • 3 orta boy kuru soğan
  • 3 orta boy domates (1 çorba kaşığı salça)
  • 250 gr. dana kuşbaşı et (kıyma)
  • 1 kahve fincanı riviera zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:

Zeytinyağında et, suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurunuz. Üzerini geçecek kadar kaynar su ilâvesiyle, kapağı kapalı olarak, kısık ateşte tekrar, suyunu çekinceye kadar pişiriniz. Bu aşamada küçük küçük kesilmiş soğanları ilâve ederek 3-4 dakika pişiriniz. Kabukları soyulmuş küp küp kesilmiş domatesleri ilâve ediniz. ( rondo da kabukları ile parçalayarak ilâve edebilirsiniz. Ben bu şekilde tercih ediyorum) 5-6 dakika sosu pişiriniz. Pırasaların dış yapraklarını çıkararak, tepe ve alt kısımlarını kesiniz. Ortadan ikiye bölerek yıkayınız. Pırasaları 1/2 cm. kalınlığında kesiniz (Orjinal tarifte kereviz kullanılır. Ben patates ile pişiriyorum). Patatesleri yıkayınız. Patateslerin kabuklarını soyarak, dörde bölünmüş şekilde, ilâve ediniz. Havuçları, tırtıllı bıçakla kazıyınız. Pırasaların boyutunda keserek ilâve ediniz. Kısık ateşte sebzelerin su bırakma durumuna göre, 1 su bardağı sıcak su ilâvesi ile 30-40 dakika pişiriniz. (havuçların yumuşaması size yemeğin pişmiş olduğunu haber verir. Ocağın altını kapatmaya 5 dakika kala, yemeğin tuzunu ve karabiberini ilâve ediniz.

Hiç yorum yok: