19 Ocak 2010 Salı

KARAMEL SOĞANLI PATATES EZMESİ

Malzemeler:

  • 3-4 adet orta boy patates
  • 1 küçük çay bardağı zeytinyağı
  • 2-3 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:

Püre yapımındaki, patates haşlama metotlarını uygulayarak patatesleri haşlayınız. Patatesin suyunu çektirmek için, ocak üstündeki işlemleri uygulayınız. Diğer taraftan, zeytinyağını ısıtarak, yarım ay şeklinde doğranmış soğanları ilâve ediniz. Soğanların rengi hafif karamelleşinceye kadar, kahve ocağının kısık ayarında, kapağı kapalı, kontrollü bir şekilde pişiriniz. Haşlandıktan sonra sıcak iken ezilmiş ve sıcak muhafaza edilmiş patatesi ilâve ederek, 5-6 dakika karıştırarak pişiriniz. Sıcak olarak servis ediniz.

Hiç yorum yok: