2 Ocak 2010 Cumartesi

KABAK TATLISI

Malzemeler:

  • 1,5 kg. balkabağı
  • 500 gr. toz şeker
  • Ceviz
  • Kaymak
Not: Kabak tatlınızı özelliği, kabuğunla birlikte piştiğindeki tadı

Not:
Kabakları akşamdan şekere yatırarak ertesi gün pişirebilirsiniz.


Yapılışı:

Kabağı alırken yeni kesilmiş ve iç renginin koyu turuncu olmasına dikkat ediniz. İsterseniz orta incelikte dilimler halinde kestirerek alınız. İsterseniz evinizde boylamasına kesilmiş dilimleri tekrar ikiye bölerek hazırlayınız. Kabakları yıkayınız. Kalın tabanlı bir çelik tencereye, 3-4 kaşık toz şeker serpiniz. Kabak ve üzerine şeker, sıralaması ile diziniz. Kahve ocağının kısık ayarında kabağın kendi suyunu bırakmasını sağlayacak şekilde, suyunu çekinceye kadar pişiriniz. Servis aşamasında üzerine çekilmiş ceviz ve yanında kaymak ile ikram ediniz.




Hiç yorum yok: