13 Ocak 2010 Çarşamba

SULU KÖFTE

Malzemeler:

  • 250 gr. dana kıyma
  • 2 çorba kaşığı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates (mevsiminde) veya 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 kahve fincanı riviera zeytinyağı
  • 2-3 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 orta boy patates
Yapılışı:

Pirinçleri yıkayarak yoğurma kabına alınız. Kıymayı, rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz, tuz ( yarısını), karabiber ve zeytinyağından 1 çorba kaşığı ilâve ederek, orta büyüklükte köfteler yoğurunuz. Çok az un serptiğiniz tepsiye köftelerinizi diziniz ve tepsiyi sallayarak köftelerin una bulanmasını sağlayınız. Diğer taraftan tencereye yağı, rendelenmiş domatesi (salça) ilâve ederek, kısık ateşte 10 dakika pişiriniz. Domates sosuna 5 su bardağı sıcak su ilâve ediniz. Kaynamakta olan domatesli sosa, dörde bölünmüş patatesleri ve köfteleri zedelemeden teker teker tencereye ilâve ediniz. Kalan tuzu ve karabiberi ilâve ederek patatesler pişinceye kadar 15-20 dakika pişiriniz. Limon suyu ile servis ediniz.

Hiç yorum yok: