31 Ocak 2010 Pazar

SAHANDA KIYMALI GÖZ YUMURTA

Malzemeler:

  • 200 gr. yağsız özel çekilmiş dana kıyma
  • 6-7 adet taze yumurta
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet domates (mevsiminde)
  • 2-3 adet küçük kıvırcık sivribiber (mevsiminde)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:

Sahana, yağları ve yarım ay (piyazlık) şeklinde doğranmış soğanları ilâve ederek, ocağın kahve pişirme gözünde, kapağı kapalı bir şekilde, soğanların suyu çekilinceye kadar 3-4 dakika pişiriniz. Kıymayı ilâve ederek, kıymanın suyu çekilinceye kadar pişirin. İnce halkalar halinde kesilmiş sivribiberleri 3-4 dakika soteleyiniz. Bu aşamada kabukları soyulmuş domatesleri veya rondoda kabuklarıyla parçalanmış domatesleri ilâve ederek, domateslerin suyu çekilinceye kadar pişiriniz. 1 çay bardağı sıcak su ve tuzu, karabiberi ilâve ederek tekrar suyunu çekinceye kadar, kısık ateşte pişiriniz. Daha önceki göz yumurta tariflerinde bahsettiğim gibi, yuvalar açarak, yumurtaları kırınız. Kapağı kapalı olarak, kısık ateşte, yumurtaların sarılarının üzeri hafif beyazlayıncaya kadar pişiriniz.

Hiç yorum yok: