- 2 adet yumurta
- 8 çorba kaşığı şeker (Üzüm miktarına göre şeker miktarını azaltabilirsiniz)
- 8 çorba kaşığı kepek unu
- 1 adet elma
- 1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
- 1 Türk kahvesi fincanı Türk kahvesi sarı kuru üzüm
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 1-2 fiske tuz
Şekeri ve yumurtaları beyazlaşıncaya mikserle çırpınız. Çok mink minik kestiğiniz elmaları, üzümleri, zeytinyağı, tarçın, un, tuz, kabartma tozu ve vanilyayı ilâve ederek, malzemeler bütünleşinceye kadar 2-3 dakika daha çırpınız. Tereyağı (zeytinyağ) ile yağladığınız kek kalıbına, kepek un serpiniz ve kalıbı ters çevirerek fazla unu silkeleyiniz. Kek hamurunu kalıbına boşaltınız. 170 derecelik fırında, 25 dakika pişirdikten sonra ısıyı 150 dereceye düşürünüz ve kontrollü bir şekilde 45 dakika pişiriniz. Tüm bu işlemler bitinceye kadar fırının kapağını hiç açmadan, kapattığınız fırında soğuyuncaya kadar muhafaza ediniz.
Not: Kekin kıvamı orta koyulukta oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder