18 Nisan 2010 Pazar

YEŞİLLİKLİ KEPEK UNLU KEÇİ PEYNİRLİ KEK

Malzemeler:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı zeytinyağı ( 250 gr. eritilmiş tereyağı)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı keçi peyniri
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet dereotu
  • 1/2 demet taze nane
  • 1,5 su bardağı kepek unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet çiğ patates rendesi

Yapılışı: Yumurtaları çırpınız. Yoğurt, yağ, peynir, patatesi ilâve ederek, tekrar çırpınız. Unu, kabartma tozunu ilâve ediniz. En son yeşillikleri ilâve ettiğinizde, tahta spatula ile karıştırınız. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltınız. Orta ısılı ( 160-170 dereceli) fırında 40 - 45 dakika pişiriniz.

Not: Keklerin kıvamı, tahin kıvamında olmalıdır.

Not: Yumurtalar oda ısısında kullanılmalıdır.

Not: Keklerinizi, çörek vb. turbo olmayan midi, mini ( tel ızgaralı) davul fırınlarında pişirmenizi öneririm.

Not: Kekleri pişerdiğinizde, kabarıncaya kadar 170 derece daha sonra 150 dereceye düşürünüz. Kürdanı batırdığınızda temiz çıktığında piştiğini anlarsınız ve bu aşamada keki soğuyuncaya kadar, fırının içinde muhafaza ediniz. Fırından çıkan keki, ters çevirerek hafifçe elinizle vurduğunuzda hemen çıktığını göreceksiniz.

Hiç yorum yok: