2 Nisan 2010 Cuma

ARNAVUT CİĞERİ

Malzemeler:

  • 1/2 kg. Ciğer (Dana veya kuzu)
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz.
  • Kızartmak için sıvı yağ
Soğan Piyazı malzemeleri:

  • 2-3 adet kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
Yapılışı:

Ciğercinizden, ciğerleri alırken, üzerindeki zarı çıkarttırıp, kuşbaşı kestirerek alınız. İyice yıkayıp, süzgeçte süzdürünüz. Ocağın büyük gözünde yağı kızdırınız. Tepsiye az miktarda un koyunuz. Kırmızı toz biber ve tuzla ovduğunuz ciğerleri ilâve ederek una bulayınız. Fazla unu silkeleyiniz. Ciğerleri iyice ısınmış yağa, azar azar atınız ve 1-2 dakika pişirerek çıkarınız. İki aşamada pişireceğiniz ciğerleri, tekrar hepsini birden atarak, 2-3 dakika daha pişiriniz. Ciğerleri iyice süzdürerek servis tabağına çıkarınız. Yarım ay şeklinde kesilmiş ve tuz ile ovulmuş soğanlara, ince ince kıyılmış maydanozları ilâve ederek karıştırınız. Ciğerlerin yanında servis ediniz.

Hiç yorum yok: