27 Nisan 2010 Salı

KREMALI MANTAR ÇORBASI

Malzemeler:

  • 250 gr. kültür mantarı
  • 2 orta boy soğan
  • 1 Türk kahvesi pirinç
  • 1/2 kutu sıvı krema
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • taze çekilmiş karabiber
  • kekik
  • 1/2 limon suyu
Yapılışı:

Orta boy çelik tencereye (yemek pişireceğiniz tencereler hakkındaki vurgum, sağlığınız için çok önemli) 7-8 bardak su (doğal etsuyu) ilâve ederek kaynatınız. Soğanları bütün olarak, dilim dilim kesilmiş mantarları ve pirinçleri kaynamakta olan suya dahil ediniz. 15-20 dakika pişiriniz. Çorbanızı isterseniz taneli, isterseniz blendrdan geçiriniz. Taneli pişirmek isterseniz, soğanları çıkarınız. Blendrdan geçirmek isterseniz soğanları çıkarmayınız. Çorbanızın kıvamını kontrol ediniz ve bu aşamada kremasını ilâve ediniz. Tuz, karabiber, kekik, incecik kıyılmış maydanoz ve limon suyunu ilâve ederek bir iki taşım pişiriniz. Tereyağında sotelenmiş küçük ekmeklerle servis ediniz.

Not: 2 Çorba kaşığı tereyağında, 1,5 çorba kaşığı unu kavurarak pirinç hariçindeki malzemelerle (blendrdan geçirerek) pişirerek ve üzerine tereyağında kırmızı toz biber, nane ile sos hazırlayarak başka bir tertip çorba hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok: