21 Nisan 2010 Çarşamba

KAŞIK LOKMASI

Malzemeler:

  • Haftalık hamur tarifimdeki hamurdan hazırlayınız. En az bir gece dinlenmiş hamurdan hazırlayınız.
  • Pudra şekeri (üzerine serpmek için)

Yapılışı:

Ocağın büyük gözünde kızartacağınız lokmaları hazırlamak için, çelik tencerenin içine en az yarısına gelecek şekilde sıvı yağ koyup kızdırınız. Derin yağda kızaracağı için lokmalarınız kuru, yağı içine çekmemiş olarak pişecektir. Adının kaşık lokması oluşu, kaşığın yan tarafı ile hamurun kenar kısmından serçe parmağından daha küçük bir şekilde keser şekilde kopartıldığındaki aldığı şeklidir. ( küçücük sigara böreği veya yarım ay şeklini alıyor hamurlar) Hepsi aynı boyutta oluyor. Kızgın yağın yüzeyini kaplayacak şekilde aktarınız. Kevgirle karıştırarak parti parti kızartınız. Hamurların içi boş çok hoş bir tadı oluyor. Servis tabağına alacağınız lokmaların üzerine pudra şekeri serpiniz. Yarısını tuzlu kahvaltılıklarla tüketilmek üzere sade olarak hazırlayınız.

KAŞIK TATLISI

2 su bardağı şeker ve 2 su bardağı suyu 5-10 dakika kaynatarak şerbet hazırlayınız. Kızarmış lokmaları ilâve ederek tatlıyı hazırlayınız.

Hiç yorum yok: