1 Nisan 2010 Perşembe

KÂĞIT KEBABI

Malzemeler:

  • 1/2 kg. kuşbaşı kuzu eti
  • 2 adet kuru soğan
  • 1/2 çay bardağı riviera zeytinyağı
  • 2-3 adet domates
  • 2-3 adet sivribiber
  • 6-7 dal taze kekik (1 tatlı kaşığı kuru kekik)
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yağlı kâğıt
Yapılışı:

Tencereye et ve yağı ilâve ederek, etin kendi suyunu bırakıp çekinceye kadar pişiriniz. Bu aşamada, küçük küçük doğranmış soğanları ilâve ederek 5-6 dakika daha pişiriniz. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilâve ediniz ve suyunu çekinceye kadar pişiriniz. İnmesine yakın tuz ve karabiberini ilâve ederek 1-2 dakika daha pişiriniz. Yağlı kâğıtlardan, porsiyonluk kareler kesiniz. Kâğıtlara etleri bölüştürünüz. Tuzla tatlandırdığınız, dilim dilim kesilmiş domates ve mevsiminde çıkan küçük sivribiberleri, birer dal taze kekiği etlerin üzerine koyunuz. Kâğıtları bohça yapar gibi kapatınız. Fırın tepsisine dizdiğiniz, kâğıt kebaplarınızı 180-190 fırında kâğıtların üzeri kızarıncaya kadar pişiriniz. Pilâv ve püre eşliğinde servis ediniz.


Hiç yorum yok: