7 Nisan 2010 Çarşamba

ÇİĞDEN ETLİ KURUFASULYE

Malzemeler:

  • 1/2 kg. kemikli parça et (kasabınıza, kokusuz koyun veya kuzu eti hazırlatınız)
  • 2 Su bardağı fasulye
  • 3 orta boy soğan
  • 3 -4 orta boy domates (1,5 tatlı kaşığı domates salçası)
  • 1 küçük çay bardağı riviera zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3-4 adet yeşil biber (mevsiminde)
  • 1 adet kırmızı etli biber
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
Not: 1 tatlı kaşığı tuz ve fasulyelerin üzerini iki parmak geçecek kadar soğuk suda fasulyeler bir gece önce ıslatınız.

Not: Fazla miktarlarda haşladıktan sonra, kulanılacak kadarını ayrı ayrı paketleyerek derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.


Yapılışı:

Akşamdan (ıslattığınız fasulyeleri (piyaz tarifimdeki ıslatma işlemlerini uygulayınız) temiz su ile yıkadıktan sonra, tencereye alınız. Küçük küçük doğradığınız soğan, kırmızı biber, yeşil biber, domates, biber salçası, zeytinyağını ilâve ettikten sonra, elinizle iyice harmanlayınız. Üzerini iki parmak geçinceye kadar, sıcak su ilâve ediniz. Kaynamaya çıktıktan sonra ocağın altını kısınız. Arada yemeğin suyunu kontrol ederek, gerekirse sıcak su ilâve ederek, etler pişip fasulye yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Ocağın altını kapamadan 7-8 dakika önce tuz ve baharatlarını ilâve ediniz. Pilâv eşliğinde sunum yapınız.

Hiç yorum yok: