4 Nisan 2010 Pazar

YAYLA ÇORBASI

Malzemeler:

  • 1 su bardağı buğday
  • 8 -10 bardak et suyu ( su) önceki tariflerimde bahsettiğim et suyu hazırlama yöntemlerine bakabilirsiniz.
  • 500 gr. yoğurt
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 demet taze nane (1 tatlı kaşığı kuru nane)
Yapılışı:

Akşamdan ıslattığınız buğdayların üzerine et suyunu ilâve ederek buğdaylar helmeleşinceye kadar pişiriniz. Kıvamını kontrol ediniz. Porselen bir kâseye yoğurt, un, yumurta ve 4-5 bardak su ilâve ederek, ayran kıvamına gelinceye kadar, çırpma teli ile beş dakika çırpınız. Karışıma, kaynamakta olan et suyundan azar azar ilâve ederek karıştırınız. Bu aşamada, tenceredeki et suyunun sıcaklığına alıştırılmış yoğurtlu karışımı azar azar ilâve ederek, 10 dakika pişiriniz. Taze nane zamanı ise incecik kıyılmış naneleri çorbanıza daha önce ilâve etmenizi öneririm. Karamelleştirdiğiniz tereyağına kırmızı toz biber ve kuru nane ilâve ettikten sonra, çorbaya ilâve ediniz. En son ocağın altını kapamaya yakın tuzunu ilâve ediniz.

Hiç yorum yok: