19 Nisan 2010 Pazartesi

YAZ SEBZE ÇORBASI

Malzemeler:

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 2 adet domates
  • 1/2 maydanoz
  • 1-2 dal kereviz yaprağı
  • 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 10 bardak et suyu (su)
  • 1 avuç taze fasulye
  • 1 adet patates
  • 1 adet kabak
  • 1 adet kırmızı etli biber
  • 1 adet dolmalık biber
  • 1 adet sivri biber
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu (yemek sitesindeki tuzu araştırınız)
  • 1/2 dereotu

Yapılışı:

Zeytinyağında küçük kesilmiş soğan, sarımsak, havuç, maydanoz ve kereviz yapraklarını 5-6 dakika soteleyiniz. Kabukları soyulmuş küçük küçük kesilmiş domatesleri ilâve ederek 5-6 dakika daha kısık ateşte pişiriniz. Bu aşamada sosa et suyunu (su) katınız. Kaynamaya çıkınca, diğer sebzeleri ilâve ediniz. 35-40 dakika kontrollü bir şekilde (kıvamını, yani su oranını) pişiriniz. Diğer taraftan, tereyağında unu beyazlaşıncaya kadar kavurunuz ve çorbaya dahil ediniz. İsterseniz çorbanızı blenderla karıştırınız ya da taneli olarak servis ediniz. Servis aşamasında incecik kıyılmış dereotu serperek sunum yapınız.

Hiç yorum yok: