- Yaz sebze çorbasındaki sos malzemeleri (domates yerine 1 çorba kaşığı ev yapımı salça)
- 8-10 bardak et suyu (su)
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 5-6 yaprak beyaz lahana
- 1 dal ince pırasa
- 1 adet kereviz
- 1 adet şalgam
- 1 avuç ıspanak veya aynı miktar pazı
- 1 avuç kadar ince kıyılmış maydanoz
- 1 çorba kaşığı bulgur veya pirinç
- 1 adet etli kırmızı biber (közlenmiş)
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı un
- 1/2 dereotu ( sunum aşamasında kullanılacak)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Not: Çorbalara baharat ve tuzu (pul biber, karabiber) ocağın altını kapatmadan 5 dakika önce ilâve etmenizi öneririm veya baharatları servis aşamasında haricen kullanmanızı tavsiye ederim.
Yapılışı: Yaz çorbası yapım aşamalarını uygulayınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder