4 Nisan 2010 Pazar

KAHVALTILIKLARIN SAKLAMA VE SUNUM AŞAMALARI

BEYAZ PEYNİR: Emaye saklama kaplarında, kapağı kapalı muhafaza ediniz. Sunum aşamasında, temiz su gezdiriniz. Canım babacığım, tabakta bırakılan bir iki damla suyun peynire kattığı taze görünüm ile servis edilmesini önerirdi.

ZEYTİN: Zeytinleri kaynar su ile yıkayınız. Soğuduktan sonra cam kavanoza kaldırınız. Üzerine sızma zeytinyağı dökerek muhafaza ediniz. Sunum aşamasında kekik ve limon suyu ilâve ederek servis ediniz. Zeytinden bahsederken, Babacığım biz küçük iken, zeytin çekirdeklerini yutmayalım diye zeytin ezmesi alır, anneciğimde dilimlenmiş ekmeğe sürerdi. Dilim ekmeği itinalı bir şekilde dörde bölerek, küçük küçük lokmaları rahat yiyelim diye hazırlardı. O zamanki zeytin ezmelerinin tuz oranları yenilebilir durumdaydı, şimdikilerin tuz oranı ve tatları ne yazık ki aynı değil (nostalji olsun diye o günleri hatırlayanlar, Ender zeytin ezmelerinden bahsettiğimi anlamışlardır)

Hiç yorum yok: