9 Nisan 2010 Cuma

YAĞSIZ KEPEK UNLU KEK

Malzemeler:

  • 5 adet yumurta
  • 5 Türk kahvesi fincanı şeker
  • 5 Türk kahvesi fincanı kepekli un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • Bir tutam tuz
Yapılışı:

Yumurtaları, şekerle birlikte beyazlaşıncaya kadar mikserle çırpınız. Tarçın ve limon kabuğu rendesini yumurtalı karışıma ilâve ediniz. Unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve bir tutam tuzu eleyerek, sıvı malzemeye ilâve ediniz. Bu aşamada mikseri 2-3 dakika kullanarak malzemeyi karıştırınız. Tereyağı ile yağladığınız kek kalıbına malzemeyi dökünüz. 150 derecelik fırında ilk 35 dakika kapağını açmadan 48 dakika pişiriniz.


Not: Kek turbo olmayan fırınlarda çok güzel pişiyor. Ben midi fırında pişiriyorum.

Not: Kekin pişmesini, kürdan batırarak test edebilirsiniz. Keke kürdanı batırdığınızda, kürdan temiz çıkarsa kekiniz pişmiş demektir.

Hiç yorum yok: