21 Nisan 2010 Çarşamba

ETLİ BEZELYE

Malzemeler:

  • 1 kg. araka bezelye
  • 250 gr. sotelik biraz yağlı kuzu eti (250 gr. kıyma)
  • 2 orta boy soğan
  • 2-3 çorba kaşığı riviera zeytinyağı
  • 2-3 adet domates (orjinalinde domates, salça kullanılmıyor. Beyaz soslu hazırlanıyor)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Bir avuç ince kıyılmış dereotu (sunum aşamasında kullanılıyor)
Not: Çeşitli et, tavuk ızgaralarında, püre eşliğinde ikrâm edilir.

Yapılışı:

Yarım ay şeklinde doğranmış soğanları 3-4 dakika zeytinyağında soteleyiniz. Etleri ilâve ederek, suyunu bırakıp çekinceye kadar pişiriniz. Bu aşamada rendelenmiş domatesleri dahil ederek, 7-8 dakika domatesler suyunu çekinceye kadar pişiriniz. Mâlzemenin üzerini geçecek kadar sıcak su ilâvesiyle, 10 dakika pişiriniz. Ayıklanmış ve temiz su ile yıkanmış bezelyeleri ilâve ediniz. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilâve ederek bezelyeler yumuşayıncaya kadar kontrollü bir şekilde pişiriniz. Ocağın altını kapatmadan 5-6 dakika önce tuzunu ilâve ediniz. Sunum aşamasında ince doğranmış dereotu serperek servis ediniz.


Hiç yorum yok: