22 Nisan 2010 Perşembe

BAKLA EZMESİ

Malzemeler:

  • 1 su bardağı kuru bakla
  • 3-4 adet kuru soğan
  • 1 avuç dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Sos malzemeler:

  • sızma zeytinyağı
  • limon suyu
  • kırmızı toz biber
Yapılışı:

Orta boy çelik tencereye, baklaları, yarım ay şeklinde kesilmiş soğanları ve üzerini geçecek kadar su ilâve ederek, hiç karıştırmadan helmeleşinceye kadar pişiriniz. ( kahve ocağında, kaynama noktasına çıktıktan sonra, altını kısarak pişiriniz) Ocağınızın altını kapamadan 5 dakika önce, tuz ve ince kıyılmış dereotlarını ilâve ediniz. Bu aşamada blendrla 2-3 dakika karıştırınız. Porselen kayık tabağına alınız. Servis aşamasında üzerine zeytinyağı, limon suyu ve kırmızı toz biber serperek servis ediniz.


Not: Bu tür ezmeleri hazırlarken, dibini tutmaması için kesinlikle karıştırmayınız. Çoğunlukla bu tür ezmeler, baklagiller (bakla, nohut, kırmızı, yeşil mercimek, fasulye vb) ve bazen patates ilâvesi ile yapılan malzemelerde bu formül çok işinize yarayacaktır.




Hiç yorum yok: