2 Nisan 2010 Cuma

KIYMALI SEMİZOTU

Malzemeler:

  • 2 demet semizotu
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 250 gr. dana kıyma
  • 2 çorba kaşığı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 4 çorba kaşığı riviera zeytinyağı
Yapılışı:

Semizotu demetlerinin kök kısımlarını kesiniz. Bol suda kaptan kaba aktararak akarsu altında toprakları gidinceye kadar yıkayınız. Yine akarsu altında teker teker yıkayarak, süzgeçte süzdürünüz. Tencereye yağı ve küçük küçük doğranmış soğanları alarak soğanların rengi değişinceye kadar 5-6 dakika pişiriniz. Kıymayı ilâve ederek suyunu bırakıp çekinceye kadar pişiriniz. Bu aşamada kabukları soyulmuş ve küçük küçük kesilmiş domatesleri ilâve ederek domatesler suyunu çekinceye kadar pişiriniz. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilâvesiyle, kısık ateşte 5-10 dakika pişiriniz. Ortadan kesilmiş semizotlarını ilâve ederek, malzemeyle bütünleşmesini sağlayınız. Tuz ve baharatlarını ilâve ediniz. En son yemeğin yüzeyine, pirinçleri serpiştiriniz. Yemeği karıştırmadan kahve ocağının kısık ayarında, sebzenin kendi suyu ile pişmesini sağlayınız. (10-15 dakika pişirme süresi) Yemeği kesinlikle karıştırmayınız. Yoğurt eşliğinde sunum yapınız.

Not: Yoğurdu çırparak servis ederseniz, midenize rahatsızlık vermez.
Yoğurtla ilgili eskilerde
n bir söz; Yoğurt dermiş ki çalmazsan (çırpma anlamında) beni çalarım seni

Hiç yorum yok: