18 Nisan 2010 Pazar

KEPEK UNLU KAŞAR PEYNİRLİ KEK

Malzemeler:

  • 4 adet adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı kaşar (rendelenmiş)
  • 1 su bardağı zeytinyağı (250 gr. erimiş tereyağı)
  • 1,5 su bardağı kepek unu
  • 1 çorba kaşığı susam
  • 1 paket kabartma tozu
Yapılışı:

Porselen bir kâsede yumurtaları iyice çırpınız. Yağ, süt, kaşar peynirini ilâve edip tekrar karıştırınız. Un, kabartma tozu, susamı ekleyerek tekrar çırpınız. Yağlanmış, unlanmış kek kalıbına dökerek, orta ısılı fırında 160 - 170 derecede 40-45 dakika pişiriniz. Sabah kahvaltılarında ve beş çaylarında afiyetle tüketiniz.

Hiç yorum yok: