7 Mayıs 2010 Cuma

AYRAN HAZIRLAMAK

Ayranı üç şekilde hazırlayabilirsiniz.

1. Yoğurdu süzme (sitede tarife bkz.) şeklinde hazırlayıp. Tekrar su, tuz ilâvesi ile blendrla çırparak hazırlayabilirsiniz.

2. Ölçü kabı olarak, su bardağında hazırlarsanız: 2 çorba kaşığı soğuk sütü, bardağa aldıktan sonra üzerini su (Kullanacağınız suyun 5/1 kadar süt kullanınız) ile tamamlayınız. Yoğurt, süt ve tuz ilâvesi ile çırparak hazırlayabilirsiniz. Siz ölçüleri katlayarak çoğaltınız.

3. Yoğurdu tuz ile çırpınız. (ölçü olarak, bir kâse yoğurt) 1 çorba kaşığı limon suyu ve 1 şişe madensuyu ilâve ederek, tekrar köpük köpük oluncaya kadar çırpınız. Ayranları arzu ettiğiniz kıvamda hazırlayarak, sunum yapınız.

Not: Ayranı az miktarda hazırladığım zaman, tüm malzemeleri kavanoza dâhil edip, çalkalayarak hazırlıyorum. Yayık ayranı gibi köpük köpük ayran elde ediyorum.

Hiç yorum yok: