Ayranı üç şekilde hazırlayabilirsiniz.
1. Yoğurdu süzme (sitede tarife bkz.) şeklinde hazırlayıp. Tekrar su, tuz ilâvesi ile blendrla çırparak hazırlayabilirsiniz.
2. Ölçü kabı olarak, su bardağında hazırlarsanız: 2 çorba kaşığı soğuk sütü, bardağa aldıktan sonra üzerini su (Kullanacağınız suyun 5/1 kadar süt kullanınız) ile tamamlayınız. Yoğurt, süt ve tuz ilâvesi ile çırparak hazırlayabilirsiniz. Siz ölçüleri katlayarak çoğaltınız.
3. Yoğurdu tuz ile çırpınız. (ölçü olarak, bir kâse yoğurt) 1 çorba kaşığı limon suyu ve 1 şişe madensuyu ilâve ederek, tekrar köpük köpük oluncaya kadar çırpınız. Ayranları arzu ettiğiniz kıvamda hazırlayarak, sunum yapınız.
Not: Ayranı az miktarda hazırladığım zaman, tüm malzemeleri kavanoza dâhil edip, çalkalayarak hazırlıyorum. Yayık ayranı gibi köpük köpük ayran elde ediyorum.
7 Mayıs 2010 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder