7 Mayıs 2010 Cuma

IZGARADA SUCUK İÇİ KÖFTE

Malzemeler:

  • 1/2 kg. dana gerdandan hazırlanmış ve koyun eti karıştırılmış az yağlı kıyma (iki kere çekilmiş)
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1,5 çay kaşığı yenibahar
  • 1,5 çay kaşığı kimyon
  • çay kaşığının ucu ile tarçın
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
Yapılışı:

Kıyma, ezilmiş sarımsak, karabiber, kırmızı toz biber ve tuzu ilâve ederek 5-6 dakika yoğurunuz. Kapaklı emaye saklama kabına alacağınız yoğrulmuş mâlzemeyi, buzdolabının normal rafında bir gece bekletiniz. Ertesi gün, tuzunu kontrol ediniz. Yoğrulmuş ve bir gece dinlenmiş malzemeye, yenibahar, kimyon ve tarçını ilâve ederek, tekrar yoğurunuz. Tekrar bir gece daha aynı saklama koşullarında tekrar dinlenmeye alınız. Ertesi gün ızgaranızı iyice yağlayınız ve ızgaranızı iyice ısıtınız. (köftelerin yapışmaması için) Yassı olarak hazırlayacağınız köftelerinizi pişiriniz. Köftelerin yanında sivribiber, domates, yuvarlak olarak kesilmiş soğanı da kızartarak servis ediniz.


SAHANDA SUCUK İÇİ KÖFTE


Köftelerinizi, sahana 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1 çorba kaşığı su ilâvesi ile ocakta kapağı kapalı kısık ateşte kontrollü bir şekilde pişiriniz.

Hiç yorum yok: