30 Mayıs 2010 Pazar

CACIK

Malzemeler:

  • 3 su bardağı yoğurt (Çömlekte satılan, doğal yoğurt)
  • 1 su bardağı su
  • 1-2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
  • 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2-3 adet orta boy salatalık
  • 2-3 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • 1/2 dereotu
Yapılışı:

Porselen bir kâseye, yoğurdu aktararak çırpınız. Sirke, zeytinyağı, sarımsak, rendelenmiş salatalıkları ve tuzu ilâve ederek tekrar çırpınız. Bu aşamada, su ilâve ederek kıvamını ayarlayınız. Cacık çok sulu olmazsa tadı daha güzel olur. Dereotunu incecik kıyarak ilâve ediniz. Sunum aşamasında kâselere aktarınız ve soğuk olarak ikrâm ediniz.

Hiç yorum yok: