Hamur malzemeler:
- 1 adet yumurta
- 1,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
- Aldığı kadar un
İç malzemeleri:
- Keçi peyniri vb. peynirler
- Maydanoz (isteğe bağlı)
- Tereyağı
Soğuğa yakın ılık suya, yumurta ve tuzu ilâve ederek karıştırınız. Aldığı kadar un ilâvesi ile hamuru hazırlayınız. ( hamurun kıvamını, yoğurma işlemi sırasında hamurun elinizden ayrıldığında ve yoğurma kabınızda hiç hamur kalıntısı kalmayınca anlarız) Kapaklı emaye kapta 1/2 saat dinlendiriniz. Daha önceki hıngal tarifindeki sıralamayla ( peynirli iç malzemeyle piruhilerinizi hazırlayınız) tuzlu suda haşlayınız ve piruhilerinizin üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirerek sunum yapınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder