23 Mayıs 2010 Pazar

PİRUHİ

Malzemeler:

Hamur malzemeler:

  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • Aldığı kadar un

İç malzemeleri:

  • Keçi peyniri vb. peynirler
  • Maydanoz (isteğe bağlı)
Sos malzemesi:

  • Tereyağı
Yapılışı:

Soğuğa yakın ılık suya, yumurta ve tuzu ilâve ederek karıştırınız. Aldığı kadar un ilâvesi ile hamuru hazırlayınız. ( hamurun kıvamını, yoğurma işlemi sırasında hamurun elinizden ayrıldığında ve yoğurma kabınızda hiç hamur kalıntısı kalmayınca anlarız) Kapaklı emaye kapta 1/2 saat dinlendiriniz. Daha önceki hıngal tarifindeki sıralamayla ( peynirli iç malzemeyle piruhilerinizi hazırlayınız) tuzlu suda haşlayınız ve piruhilerinizin üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirerek sunum yapınız.

Hiç yorum yok: