27 Mayıs 2010 Perşembe

ŞİŞ KEBABI

Malzemeler:

  • 1 kg. kuzu kuşbaşı (but veya kol tarafından hazırlatınız)
  • 2-3 adet kuru soğan (suyu)
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • Sivribiber (mevsiminde ince kıvırcık)
  • Domates (mevsiminde)
Yapılışı:

Soğanları rendeleyiniz ve tuzu ilâve ederek karıştırınız. Kapaklı emaye saklama kabının içine, avucunuzda iyice sıktığınız rende soğan suyunu, zeytinyağını ve etleri ilâve ederek karıştırınız. Buzdolabında 2-3 saat dinlendiriniz. Dinlenmiş etleri şişlere geçiriniz ve domatesleri dörde bölerek, biberleri de aynı şekilde şişere diziniz. İyice ısıtılmış elektrikli veya kömür ızgarasında, etlerin önce bir yüzünü 6-7 dakika ve diğer yüzünü de 5-6 dakika pişiriniz. Domates ve biberleri de ayrı ayrı şişlere dizerek pişiriniz. Pilâv ve püre eşliğinde ( lavaşa sararak, sitede tarife bkz) ikrâm ediniz.

Not: Aynı şişte et, domates ve biber dizilimi, gözümüze hoş görünse de pişerken, etleri sertleştiği için ayrı ayrı pişirmenizi öneririm.

Not: Izgaranızı yarım soğanla iyice ovunuz (steril etmek için) ve öylece ısıtınız.


Hiç yorum yok: