8 Mayıs 2010 Cumartesi

KIZARTMALARDA VE SANDVİÇLERDE KULLANILACAK SOS

Malzemeler:

  • 1 çorba kaşığı salça (ev yapımı)
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • deniz tuzu
  • bir iki tutam şeker
Yapılışı:

Zeytinyağını hafifçe ısıtınız. Bir çay bardağı suda erittiğiniz salçayı yağa ilâve ederek, salçanın kokusu çıkıncaya kadar, 2-3 dakika çeviriniz. Limon suyu, hardal, şeker ve tuzunu ilâve ederek 1-2 dakika dakika daha çevirinziz. Kızartmalarınızın üzerine dökerek ve Hazırlayacağınız sandviçlerde (sosisli, hamburger vb.) sos olarak kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok: